Over de stichting

In 2018 gingen Jan Willem Plantinga en zijn dochter Monique op vakantie naar Gambia. Zij kwamen tijdens deze vakantie in contact met een politieagent, genaamd Dembo. Hij vertelde over zijn dochter die op school zat in de plaats Jambur. Jan Willem en Monique hadden uit Nederland wat schoolspullen meegenomen dat ze graag aan deze school wilde geven.

Wat ze aantroffen in Jambur was schijnend. De school bestond uit drie gebouwen, maar de gebouwen waren slechts half afgebouwd. De kinderen zaten met z'n vijven op een stoel aan tafels, die je geen tafels kan noemen. De klassen waren overvol en er was geen lesmateriaal. De beelden konden Jan Willem en Monique niet uit hun hoofd zetten. Zij wilden iets structureels doen om de omstandigheden voor deze jonge kinderen te verbeteren.

Dit was het begin van een samenwerking die steeds verder ontwikkeld is. In eerste instantie zijn er schoolspullen aangeschaft, maar al snel waren er plannen om de school te renoveren. Dit bleek echter ingewikkelder dan gedacht, en zo ontstond de behoefte aan het oprichten van een stichting. Op 24 april 2019 werd Stinchting schoolproject Gambia een feit!


Bestuur Nederland

Voorzitter

Rob den Hartog

Vicevoorzitter

Bianca Oudshoff

Secretaris

Renske Louwsma

Penningmeester   

Monique Plantinga

Algemeen lid

Hans Kamperman

.

.


De bestuursleden werken allen op vrijwillige basis en ontvangen hiervoor geen vergoeding. Ook de reizen naar Gambia worden gemaakt op eigen kosten.


Bestuur Gambia

President

Landing Colley

Vice president

Mbassy Colley

General Secretary

Landing Kujabe

Assistent general secretary   

Musa Ceesay

Treasurer

Jarra Njie

Publicity secretary

Ousman Jorbateh

  


Gegevens Gambia:

Stichting Project the Gambia

Po box 3038 Serekunda

Ecobank 6261001751

BBAN 008203626100175123

Landing Colley (0220) 7940747