Projecten

Sinds 2019 probeert Stichting Schoolproject Gambia op verschillende manieren de leefomstandigheden in Gambia te verbeteren, waarbij de focus ligt op het onderwijs.

Verbouwen bestaande scholen

Met de donaties die wij hebben ontvangen, zijn in de afgelopen jaren al meerdere scholen opgeknapt: van nieuwe daken en vloeren tot het plaatsen van sanitair. Bekijk onze verbouwprojecten.


Bouwen nieuwe scholen

Naast het opknappen van bestaande scholen, wil de stichting ook graag nieuwe scholen laten bouwen. Want meer scholen in Gambia betekent dat meer kinderen een stap kunnen zetten naar een betere toekomst. Lees over het bouwen van onze eerste school in Brikama.

Schoolspullen en meubilair

Om het onderwijs op een hoger niveau te tillen, verscheept de stichting geregeld containers naar Gambia vol met tafels, stoelen, schriften en potloden.  Bekijk waar de schoolspullen in Gambia terecht komen.

 

Voedsel en kleding

Onderwijs is duur in Gambia en tegelijkertijd kent het land veel armoede. De stichting probeert op alle mogelijke manieren hulp te bieden aan de inwoners. Zo wordt voedsel en kleding uitgedeeld aan de mensen die het het hardst nodig hebben.