Voedsel & kleding

Voedselpaketten

Door de coronapandemie is de armoede enorm toegenomen in Gambia. Het toerisme heeft lange tijd stilgelegen, waardoor veel mensen hun baan zijn verloren. Stichting schoolproject Gambia heeft op social media de oproep gedaan om € 20,- te doneren. Van dit bedrag kan een gezin een maand lang eten.

Fijn dat er gehoor gegeven is aan de oproep! We hebben voedselpaketten kunnen uitdelen aan de mensen die het het hardst nodig hebben.

Kleding en eten in Kerr Cherno

De stichting kreeg een noodkreet uit Kerr Cherno om te helpen op een school waar een Imam 40  kinderen dag en nacht onder zijn hoede heeft. Met kleding, voedsel en zeep gingen we de rivier over op weg naar de school. Daar aangekomen bleken er geen 40 maar 200 kinderen op de school te verblijven! Onze hulp was dus hard nodig. Op een later moment zijn we terug gegaan naar de school om meer spullen af te leveren.

Kleding in de containers

Een aantal keer per jaar verscheept de stichting een container naar Gambia. Hierin zitten vooral spullen voor de scholen, zoals stoeltjes, tafels, kasten en bureaus. Alle laatjes en tussenruimtes worden opgevuld met kleding, schoenen, tassen, lakens, handdoeken etc. Door de armoede in het land is hier grote behoefte aan.