This is the main content area

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque at odio lobortis, ultricies ipsum sed, laoreet erat. Vivamus sagittis justo eget pulvinar tristique. Cras consectetur a neque eu facilisis. Suspendisse mattis ornare porta. Etiam eget imperdiet metus. Donec auctor elit vel tristique ultricies. Mauris sed iaculis quam, eu tristique nulla.

Nulla vestibulum orci venenatis, porttitor purus at, consequat metus. Curabitur ipsum purus, venenatis a imperdiet eu, elementum id nisi. Sed aliquam, magna a dictum accumsan, neque libero blandit nunc, eu vestibulum ipsum lorem eget felis. Cras sagittis et lacus at convallis. Etiam congue accumsan posuere.

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus.

rijst project

Helaas is er momenteel veel armoede in Gambia. Covid 19 heeft het toerisme gestopt. Hotels zijn gesloten. Iedereen is ontslagen. en alle beroepen er om heen als taxi's, restaurants ondervinden daar de gevolgen van.Aan de oproep van de mensen om alstublieft te helpen is gehoor gegeven. door een donatie te doen van 20,= kan een gezin een hele maand voorzien zijn van eten. Donaties blijven welkom. De armoede is helaas nog niet voorbij. Gelukkig kunnen we eten uitdelen. Ook al is er niet voor iedereen.

Renovatie Marina Nursery school is klaar

Wat een goed nieuws. De school in Jambur is compleet gerenoveerd. En nieuw dak op een van de gebouwen. Nieuwe vloeren. De toiletten zijn betegeld en voorzien van toiletten. en alles is van binnen en van buiten geverfd. Omdat ook in Gambia de scholen dicht zijn was het mogelijk te beginnen met de renovatie. En dat is fijn. want nu voor het regenseizoen is alles klaar.


Donatie kleding en eten aan de hebreeuwese school in Kerr cherno

Een oproep uit Kerr Cherno kwam om te helpen op een school waar de Imam 40 kinderen dag en nacht onder zijn hoede heeft. Met een heleboel kleding gingen we over de rivier naar een gebied wat een complete uitdaging was om er te komen. Ook hier werden we hartelijk ontvangen. Echter geen 40 kinderen maar 200 kinderen verblijven daar. De kleding was erg nodig zoals het eten en de zeep. Inmidddels is er ivm corona nog meer rijst heen gebracht. En kleding dat kunnen ze gebruiken.


Bezoek aan primary school in Kafuta

Tafels en stoelen zijn onderweg naar deze primatry school. We brachten ze een onverwachts bezoek om de school te bekijken. Hartelijk werden we ontvangen en lieten ze ons zien welke projecten ze voor de kinderen al geregeld hebben. De trots was wel de moestuin waar alle kinderen leren om eten te verbouwen. Een hele grote school en nog konden alle kinderen niet naar school omdat er niet genoeg tafels en stoelen zijn. Daar komt binnenkort verandering in. Nu hadden we schriften mee om uit te delen.


Bezoek Brikama vooronderzoek voor het bouwen van een nieuwe school

Het ministerie van onderwijs heeft een beroep op ons gedaan om te helpen om een nieuwe school te bouwen in Brikama. In dit gebied is momenteel helemaal geen school. 250 kinderen kunnen geen onderwijs volgen. Samen met het hoofd van het dorp, Imam, en hoofd van de vrouwenbeweging, en iemand van het ministerie van onderwijs hebben we gekeken naar de mogelijkheden. De grond is reeds aanwezig. De bouwtekeningen met budget ook. Werk voor ons om het financieel te kunnen begeleiden.

        

Bezoek september 2019

De school is zijn nieuwe jaar begonnen. Wat een goede start met nieuw schoolmeubilair. ook het lesmateriaal is aangeschaft en aangeleverd. Er wordt nog steeds gewerkt aan het renoveren van de school. Na het regenseizoen wordt het tweede gedeelte geschilderd. Ook hebben we een testdag gehad om het voedselprogramma op te starten. Die moet er komen dat is duidelijk.!!

meubilair en schoolmateriaal wordt afgeleverd in Gambia juli 2019

En dan is het eindelijk zo ver. De eerste lading in aangekomen en wordt aangeleverd op de Marina Nursery school in Jambur. ook al is de school gesloten ivm schoolvakantie zijn er toch een heleboel kinderen en ouders komen kijken, en helpen.

Donatie schoolmeubilair Stichting Baasis mei 2019

Van stichting Baasis mogen we het schoolinterieur komen ophalen van de scholen die in Eelde onlangs zijn verhuisd. Een hele klus maar wat gaan we veel kinderen blij maken.

Bezoek maart 2019

Bezoek Marina nursery school. Overleg met de schoolcommissie om een regeling te treffen dat iedereen naar school kan gaan. Het vriendjesproject moet zorg dragen dat alle kosten worden betaald. Het voedselprogramma kan dan gestart worden zodat iedereen elke dag te eten heeft.


Bezoek mei 2019

Opgewacht door de hele school, want er valt wat te vieren. Het eerste gebouw is helemaal klaar.Bezoek november 2018

Bezoek Marina nursery school in Jambur. Dit is een bestaande school maar is in slechte toestand. Momenteel renoveren we de gebouwen. De vloeren van zand worden voorzien van beton. De muren worden geschilderd en in de toiletten worden tegels gelegd. Elke klas wordt voorzien wordt van interieur als kasten tafels en stoelen en whiteboards.