Over de stichting

In 2018 gingen Jan Willem Plantinga en zijn dochter Monique op vakantie naar Gambia. Zij kwamen tijdens deze vakantie in contact met een politieagent, genaamd Dembo. Hij vertelde over zijn dochter die op school zat in de plaats Jambur. Jan Willem en Monique hadden uit Nederland wat schoolspullen meegenomen dat ze graag aan deze school wilde geven.

Wat ze aantroffen in Jambur was schijnend. De school bestond uit drie gebouwen, maar de gebouwen waren slechts half afgebouwd. De kinderen zaten met z'n vijven op een stoel aan tafels, die je geen tafels kan noemen. De klassen waren overvol en er was geen lesmateriaal. De beelden konden Jan Willem en Monique niet uit hun hoofd zetten. Zij wilden iets structureels doen om de omstandigheden voor deze jonge kinderen te verbeteren.

Dit was het begin van een samenwerking die steeds verder ontwikkeld is. In eerste instantie zijn er schoolspullen aangeschaft, maar al snel waren er plannen om de school te renoveren. Dit bleek echter ingewikkelder dan gedacht, en zo ontstond de behoefte aan het oprichten van een stichting. Op 24 april 2019 werd Stinchting schoolproject Gambia een feit!Bestuur Nederland

Voorzitter Rob den Hartog
Vicevoorzitter Bianca Oudshoff
Secretaris Renske Louwsma
Penningmeester Monique Liefrink-Plantinga
Algemeen lid Hans Kamperman
.
.


De bestuursleden werken allen op vrijwillige basis en ontvangen hiervoor geen vergoeding. Ook de reizen naar Gambia worden gemaakt op eigen kosten.


Bestuur Gambia

President Landing Colley
Vice president Mbassy Colley
General Secretary Landing Kujabe
Assistent general secretary Musa Ceesay
Treasurer Jarra Njie
Publicity secretary Ousman JorbatehGegevens Gambia:

Stichting Project the Gambia

Po box 3038 Serekunda

Ecobank 6261001751

BBAN 008203626100175123

Landing Colley (0220) 7940747